Не, Русия няма да върне Крим на Украйна. Но…

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Не, Русия няма да върне Крим на Украйна. Но…

Полуостров Крим е анексиран от Русия – и срещата на тъй наречената „Кримска платформа“ не променя с нищо този факт. В обозримо бъдеще не се очертава реалистичен сценарий, в чиито рамки кремълското ръководство би склонило да върне тази територия на Украйна.

Дори да си представим, че някой ден в Русия властта могат да вземат демократи, по този въпрос те изобщо няма да разполагат със сериозни степени на свобода. Просто защото за последните трийсет години след разпадането на Съветския съюз руското население не е посрещало нито едно друго решение с такова одобрение и подкрепа, каквото даде на анексията на Крим. И всеки руски държавен глава, който би изпълнил задължението си пред международното право и би върнал Крим на Украйна, би извършил с това действие начаса политическо самоубийство.

Въпреки това срещата в Киев има значение. Участието на толкова много лидери показва, че въпреки големите си усилия Москва тъй и не успява да убеди международната общност да приеме поне мълчаливо грабежа на украинска територия. В съответствие с този факт Кремъл реагира гневно на срещата. Вярно, че единственият резултат от тази среща си остава заключителната декларация – която все пак е формулирана доста силно. Под черта: този натиск върху режима в Москва трябва да се запази. Той върши важна работа: предпазва Украйна и други потенциални жертви от бъдещи руски агресии.

Райнхард Везер, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, Frankfurter Allgemeine Zeitung, www.faz.net

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Владислав Миланов: В някои законопроекти има притесняващи неща

Владислав Миланов: В някои законопроекти има притесняващи неща „Идеята за книгата „Право, правопис и правоговор“ се роди преди 10 години, когато с мои студенти юристи започнахме да анализираме българското законодателство и закон след закон си отбелязвахме допуснатите отклонения от книжовно-езиковите правописни и пунктуационни норми. Тогава видяхме, че има законопроекти, в […]