Как да говорите за секс с партньора си?

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Как да говорите за секс с партньора си?

Някои хора смятат, че „добрите любовници се създават, не се раждат“. Удовлетворяващият сексуален живот включва не само подходящите умения, но и взаимната комуникация между партньорите, пише rozali.com.

В една връзка могат да възникнат различни проблеми, включително и сексуални. В тези случаи много често партньорите изпитват трудност да обсъждат помежду си от какво не са доволни. Сякаш разговорът с приятел е много по-лесен, отколкото с половинката. Сексуалните разговори между партньорите са важни също както разговорите за всички други теми.

Защо да говорите за секс?

Двойките, които имат добра сексуална комуникация, се радват и на по-удовлетворяващ сексуален живот. Отворените разговори могат да доведат до по-голямо чувство на интимност и по-силна връзка. Няколко причини да говорите за секс с партньора си:

Липса на сексуално удовлетворение

Желание да опитате нещо ново

Сексуална дисфункция

Промяна в либидото

Липса на интимност или нужда от повече секс

Чувство на сексуално отхвърляне

Кога да говорите за секс с партньора си?

Както при провеждането на всеки важен разговор, избирането на подходящо време и място, е ключово. Освен това подбирането на добър момент може да ви помогне да заобиколите някои чувства като дискомфорт и неловкост. Следващите съвети ще ви помогнат да решите кога е най-подходящото време да говорите за секс със своя партньор:

Изберете неутрално място: Не говорете за сексуалните си проблеми в спалнята или преди лягане. Изберете по-неутрално място.

Избягвайте разговорите след секс: Недейте да започвате сексуален разговор веднага, след като сте правили секс – особено в случаите, когато ще обсъждате проблем. Отново, изберете по-неутрално време.

Първо споделете намерението с партньора си: Не изненадвайте своята половинка с напълно неочакван разговор. Преди това споделете, че искате двамата да поговорите за своя интимен живот и решете заедно кога е най-добре това да се случи.

Имайте предвид, че най-добрият вариант е да превърнете сексуалната комуникация в чести разговори. Не я ограничавайте само в един дълъг разговор, провокиран от наличието на конкретен проблем.

Как да говорите за секс с партньора си?

Започнете бавно: Направете „мек“ старт на разговора. Започнете с целта си, а именно да се чувствате по-близки и свързани. Избягвайте обвиненията и нападателното говорене. Пропуснете критиките и се съсредоточете върху нещата, които и двамата може да направите, за да бъде сексуалният ви живот по-пълноценен.

Бъдете честни: Ако искате да обсъдите някакви свои желания и фантазии, които желаете да бъдат материализирани, бъдете честни със своя партньор. Само по този начин има реален шанс да получите това, което искате. Въпреки това не натрапвайте желанията си, когато от другата страна не са съгласни с тях. В тези случаи трябва заедно да потърсите компромисни решения, които да са добър вариант за всички.

Изразете себе си свободно: Не се притеснявайте да говорите за своите чувства, за това, което харесвате и не харесвате в секса. Какви са вашите сексуални нужди. Вашето ниво на комфорт е важна част от удовлетворяващия сексуален живот.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

25 август 1886 г. България остава без държавен глава

25 август 1886 г. България остава без държавен глава На 25 август 1886 г. България остава без държавен глава. Княз Александър I абдикира от престола. След контрапреврата, организиран от Стефан Стамболов и подполковник Сава Муткуров, е формирано регентството и съставено временно правителство. Отстраняването на княза предизвиква разцепление в българската армия […]