Южна Корея: Случаите на Делта коронавируса показват 300 пъти по-висок вирусен товар

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Южна Корея: Случаите на Делта коронавируса показват 300 пъти по-висок вирусен товар

Хората, инфектирани с по-заразния вариант Делта на коронавируса, имат вирусен товар, който е 300 пъти по-висок от този при първоначалната версия на Covid-19, но само когато симптомите на инфекция се наблюдават за първи път, установи проучване в Южна Корея, цитирано от Ройтерс.

Количеството на вирусен товар обаче постепенно намалява с течение на времето – до 30 пъти за четири дни и над 10 пъти за девет дни – и това количество съответства на нивата, наблюдавани при другите варианти на коронавируса след 10 дни, съобщи във вторник Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA).

По-голямото вирусно натоварване означава, че коронавирусът се разпространява много по-лесно от човек на човек, увеличавайки броя на инфекциите и хоспитализациите, посочи на пресконференция представителят на здравното министерство Лий Санг-уин.

„Но това не означава, че Делта вариантът е 300 пъти по-заразен, смятаме, че скоростта на предаване е 1,6 пъти спрямо Алфа варианта (британския вариант) и около два пъти спрямо първоначалната версия на вируса (китайския първоначален вариант)“, отбеляза той.

За да се избегне разпространението на Делта варианта, който сега е доминиращият щам по целия свят, от KDCA призовават хората незабавно да се тестват, когато развият симптоми на Covid-19 и да избягват лични срещи.

Южнокорейското проучване сравнява вирусното натоварване при 1 848 пациенти, заразени с варианта Делта, с 22 106 души, които са били заразени с други варианти на коронавируса.

Южна Корея съобщи в понеделник за 1 509 нови случая на коронавирус в страната, с което общият брой инфекции от началото на пандемията достигна 239 287, а смъртните случаи – 2 228.

Азиатска държава вече е ваксинирал 51,2% от 52-милионното си население с поне една доза на ваксина срещу Covid-19, докато 23,9% от южнокорейците са напълно ваксинирани.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Три комисии нищят актуализацията на бюджета

Три комисии нищят актуализацията на бюджета Актуализацията на държавния бюджет е основна тема в парламента днес. Депутатите от три комисии в Народното събрание започват работа върху сметката на държавата. На заседанието ще бъдат разгледани още актуализации в бюджета на Държавното обществено осигуряване и на НЗОК. Разчетите на служебното правителство показват, […]