Елена Гунчева: Държавата не е селска сватба

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Елена Гунчева: Държавата не е селска сватба

Държавата не е селска сватба. Призовавам политиците за малко сериозност. Напоследък всички ми изглеждат като балони с хелий – лековати, несериозни и при най-малкото съпротивление се пукат.

На първо място, считам, че трябва бон тона да влезе в употреба. Или поне първоначалното възпитание до седем години, защото и то ми се губи при някои. Не може сериозен политик, който е в Народното събрание, в правителството или в опозиция, да си позволява да говори като на селска сватба и да прави сравнения, които са по-подходящи за кръчма, отколкото примерно за парламента. А и не забравяйте, че стилът в социалните мрежи може да е по-свободен, но пред медиите и пред институциите доброто възпитание и стилът на изразяване са задължителни. Заради самите Вас, не толкова от уважение към нас.

На второ място, припомнете си, че вие сте представители на народа, а не някои, докопали се до властта заради лични заслуги и смятащи да векуват там. Във всяко едно свое действие и изказване, Вие представлявате хората, които са гласували за Вас. Не ги забравяйте. Вселената не се върти само около Вас.

На трето място, обърнете внимание върху важните държавни въпроси, вместо да се ритате по кокалчетата помежду си. Споровете за третия мандат и кой го заслужава започнаха да приличат на кални женски борби. Актуализацията на бюджета е най-важният държавен въпрос в момента, а вече две седмици се правите на нечули и неразбрали. Заемете позиция и то националноотговорна за ограничаване на правата на неваксинираните, отношенията ни с Русия и издънката според мен на Министъра на външните работи, вземете отношение по преждевременното въвеждане на еврото, без обществен дебат. Коментирайте как да се повишат доходите, защото това е слонът в стаята, който винаги се правите, че не виждате. Обсъдете цените на тока, които убиват бизнеса в момента.

И спазвайте законите и Конституцията. Уважението към закона е в основата на правовата държава и демокрацията. Не ни правете на малоумни, като ни обяснявате глупости и мислите, че номерата минават. Политик, който иска да има бъдеще, трябва да мисли в перспектива и да не разчита, че тези зад него ще прикриват всичките му гафове. Преди извършване на всяко действие се премисля по три пъти и се прави по правилния начин. Нямате право на грешки, защото ние Ви плащаме цената.

И си спомняйте от време навреме, че не сте в цирка и не сте на селска сватба, където си мерите подаръците и обещавате. И където се надявате, че в общото напиване, никой няма да забележи какво правите. Държавата е сериозна работа. Май е време някой да Ви го напомни!

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огромна чест за Григор Димитров!

Огромна чест за Григор Димитров! Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи голямо признание, като попадна в Топ 20 на най-влиятелните спортисти в света в момента. Класацията е на спортния сайт Sportspromedia, който е наредил спортистите според няколко критерия, сред които са както личните постижения, така и популярност и харесване сред […]