Установени са 254 случая на Делта вариант в България

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Установени са 254 случая на Делта вариант в България

254 случая на Делта вариант на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, са установени от Националния център по заразни и паразитни болести чрез целогеномно секвениране от ново поколение, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Анализирани са общо 262 клинични проби. Открити са били следните вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве: 254 (96,9%) бяха Делта (B.1.617.2) и 6 (2,3%) Алфа (B.1.1.7).

Клиничните проби са взети от пациенти с COVID-19 в периода 02 юли – 08 август 2021 г. и са изпратени от 49 различни лечебни заведения от 21 области на страната.

НЦЗПБ продължава да наблюдава разпространението на SARS-CoV-2 в страната с акцент за търсене на варианти с ускорено разпространение, променена вирулентност и имуногенност, които са с повишено значение за общественото здраве, уверяват от МЗ.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Похитиха украински самолет в Кабул

Похитиха украински самолет в Кабул Украински самолет, пристигнал в Кабул, за да евакуира граждани на страната, е бил отвлечен от неизвестни хора, съобщава dnes.bg. „Миналата неделя нашият самолет беше отвлечен. Във вторник той отлетя за Иран с неизвестна група пътници на борда, вместо да извади украинците“, каза заменстник-министърът на външните […]