Европейска държава обмисля поставяне на подсилваща доза

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Европейска държава обмисля поставяне на подсилваща доза

Датският здравен министър Магнус Хойнике заяви, че очаква в даден момент в страната да бъде поставяна трета, подсилваща доза ваксина срещу COVID-19. Напоследък в някои страни се обмисля възможността за имунизация с такива дози, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Засега в Дания здравните власти анализират кога да бъдат поставени подсилващите дози, каза министърът, а министър-председателката Мете Фредериксен заяви, че не очаква повече повсеместни затваряния заради пандемията, защото Дания разполага със „супероръжие – ваксините“.

По думите на директора на Националния съвет по здравеопазване Сьорен Брострьом в момента се работи по указания за уязвимите категории хора и хората с потиснат имунитет като пациентите с рак, които са на химиотерапия, и тези, на които е правена трансплантация на органи. След това ще бъдат изготвени указания за ваксинацията и за останалата част от обществото, най-вероятно до няколко месеца, когато се натрупат достатъчно данни, каза Брострьом.

„В челните редици сме по този показател (ваксинацията) и разполагаме с необходимите количества ваксини, ако това се наложи“, каза здравният специалист. Около 69 процента от датското население е със завършена ваксинация. Броят на хората с COVID-19, нуждаещи се от болнично лечение, обаче се увеличи от 1 август от 57 на 131. Хойнике заяви, че 80 процента от пациентите не са със завършен ваксинационен цикъл. „Вървим към епидемия на неваксинираните“, заяви министърът.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

И Пловдив влезе в "червената зона"

И Пловдив влезе в „червената зона“ Пловдивска област от днес вече е в „червената зона“ по заболеваемост от коронавирус. На 14-дневна база данните показват, че има 252-ма заболели на 100 хиляди души население. Засега няма притеснения относно недостиг на легла за COVID пациенти в болниците. На този етап има разкрити […]