Над 800 мигранти влязоха за ден във Великобритания през Ламанша

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Над 800 мигранти влязоха за ден във Великобритания през Ламанша

Повече от 800 мигранти са прекосили Ламанша в посока към Великобритания, което е нов рекорд за ден, съобщиха от британското министерство на вътрешните работи.

Общо 823 души в 30 малки лодки са били прихванати от британската брегова охрана в събота. Данните на Хоум офис показват, че френските власти са попречили на 200 други да извършат опасното прекосяване.

Около 12 500 мигранти са прекосили Ламанша досега от началото на годината.

Министри заявиха, че има по-сигурни и легални пътища за миграция и работят с международните си партньори да се спре опасното прекосяване на Ламанша.

Правителството смята, че чрез законопроект, който се обсъжда в парламента и се променят правилата за даване на убежище, ще бъдат възпирани мигрантите в бъдеще.

Законопроектът предвижда преминалите на територията на Обединеното кралство без позволение да получават до 4 години затвор.

Правозащитниците обаче са против закона и настояват властите да работят за намиране на по-безопасни трасета и схеми за бежанците и търсещите убежище.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гнусни СНИМКИ от Видинския панаир взривиха мрежата

Гнусни СНИМКИ от Видинския панаир взривиха мрежата Всички говорят за Видинския панаир: колко престижна била програмата му, колко добра е организацията за предотвратяване на евентуално заразяване с COVID-19, колко хубави неща има на изложението. Снимки в една от най-четените групи, свързани с нередности във Видин, обаче може да преобърне мнението […]