Очаква се ефикасност от над 80% на ваксината срещу COVID-19 на френската компания Valneva

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Очаква се ефикасност от над 80% на ваксината срещу COVID-19 на френската компания Valneva

Президентът на френска биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви във вторник, че вярва, че разработената от компанията ваксина срещу Covid-19 може да се окаже ефикасна с над 80% по време на късните етапи на нейните изпитвания.

„На базата на изпитвания от Фази 1 и 2, се надяваме да имаме ваксина, която разполага с ефективност от повече от 80%. Тази ефективност на нашата ваксина срещу Covid-19 ще трябва да бъде демонстрирана при изследванията във „Фаза 3″“, каза Гримо пред френския бизнес новинарски канал BFM Business.

По-рано тази година от компанията Valneva заявиха, че ваксината е показала ефективност от над 90% в проучване на ранен етап.

Ваксината, наречена VLA2001, не причинява „никакви тежки нежелани реакции“, съобщиха през април от Valneva, визирайки резултати от първа фаза на проучването.

Тогава главният изпълнителен директор на Valneva Томас Лингелбах. заяви: „Изключително сме доволни от тези резултати, които ни довеждат крачка по-близо до предоставянето на инактивирана ваксина, за да помогнем на глобалната борба срещу Covid-19. Светът се нуждае от множество ваксини, както и от бустерни възможности. Като се имат предвид потенциалните предимства, често свързани с цялостно инактивирани вирусни ваксини, ние вярваме, че VLA2001 ще има важна роля“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Да избягаш от Афганистан в последния момент. Наби и Султан разказват.

Да избягаш от Афганистан в последния момент. Наби и Султан разказват. Двамата приятели взели това решение още миналата година: афганистанците Наби и Султан* искали на всяка цена да напуснат родината си. Фронтът все по-опасно приближавал, ситуацията ставала все по-несигурна. А двамата вече от години работели за германското правителство – били […]