Пожарът над Югово е локализиран с усилията на над 100 души

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Пожарът над Югово е локализиран с усилията на над 100 души

Пожарът в района над родопското село Югово е локализиран с усилията на над 100 огнеборци, военнослужещи, служители на горски стопанства и доброволци. Гасенето на отделни огнища ще продължи и днес, като в следващите часове се очаква отново да се включи и военен хеликоптер, каза за БНР главен инспектор Димитър Бришимов от пловдивската пожарна служба.

„Пожарът за момента е локализиран. Днес имаме още малко работа по него, за да го вкараме в едно дере, където можем да го загасим, това е откъм Нареченски бани, откъм Люти дол“, сподели Бришимов.

„Откъм Югово участъците се обработват, нямаме там разпространение. Всички участъци са готови за действие, хеликоптерите ще дигнем малко по-късно, защото инверсията в момента не позволява да виждат пожара, облаците се стелят хоризонтално.“

„Мисля, че днес ще имаме добри резултати. Няма опасност за населеното място, няма опасност за развитие на пожара в някакви култури, които са ценни“, каза още главен инспектор Димитър Бришимов.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българският турист си остана в родината

Българският турист си остана в родината През второто тримесечие на 2021 г. по време на продължаващата епидемична обстановка в страната 931 700 български граждани са реализирали туристически пътувания. Преобладаващата част от тях – 93.0%, са пътували само в страната, 6.1% – само в чужбина, а 0.9% са пътували както в […]