Комисията по бюджет и финанси ще разгледа актуализацията на бюджета за 2021 г

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Комисията по бюджет и финанси ще разгледа актуализацията на бюджета за 2021 г

Комисията по бюджет и финанси ще проведе заседание. То е насрочено за 12.30 ч. в зала 134 на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1.
Актуализацията на бюджета на държавата е внесена от Министерски съвет.

В промените в Закона за държавния бюджет за 2021 г. за справяне с неблагоприятното въздействие върху икономиката се предвижда осигуряване на средства за подпомагане на бизнеса и програми за заетост в размер до 400 млн. лв.

Предвид създалата се извънредна епидемична обстановка в страната в резултат на пандемията от COVID-19 и очакванията развитието на пандемията да продължи се предлага в централния бюджет за 2021 г. да се предвиди допълнителен финансов ресурс в размер до 200,1 млн. лв. за осигуряване на мерките в областта на здравеопазването, свързани с преодоляването на пандемията.

Предложено е по централния бюджет да бъдат осигурени средства за произвеждане на изборите за президент през 2021 г.
Средства в размер до 100,0 млн. лв. са предвидени за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа, в т.ч. на приоритетни пътни участъци, нуждаещи се от извършването на спешни аварийно-ремонтни дейности. В проектобюджета са предвидени средства за увеличение на средствата в резерва.

Дневният ред на Комисията по бюджет и финанси включва още и първото четене на актуализацията на бюджетите на НЗОК за 2021 и на ДОО за настоящата година. Те ще бъдат разгледани на отделни заседания на Комисията по труда и социалната политика и на Комисията по здравеопазване.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Протести на природозащитници и антиваксъри в Лондон

Протести на природозащитници и антиваксъри в Лондон Лондон стана свидетел днес (23.08 б.р.) на серия от протести. Движението „Бунт срещу унищожението“ блокира възлово кръстовище в центъра на града, за да протестира срещу правителствата по цял свят, които подвеждат собствените си хора. Група антиваксъри пък блокираха сградата на ITV News и […]