Гражданската с два различни стикера

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Гражданската с два различни стикера

Два различни стикера за „Гражданска отговорност“ и двата са валидни. Такава е ситуацията, ако в момента сключите задължителната автополица, съобщава „Марица“.

В зависимост от това в коя компания се сключва застраховката, шофьорите ще получат или добре познатия зелен знак, или сребрист с изображение на картата на България.

От месец май стикерът, който шофьорите са длъжни да залепят на предното стъкло, е с променен дизайн, посочват от Гаранционния фонд. До изчерпване на наличните количества обаче застрахователите имат право да дават на клиентите си от старите лепенки. Тези, които са ги приключили, могат да получат единствено от новите. Така се стига до разминаването.

Нито един контролен орган обаче не може да глоби шофьор с един от двата варианта на стикера. За сметка на това обаче, ако той не е залепен на стъклото, се счита за невалиден и води до санкция.

Промяната идва в резултат на усилията на ръководството на Гаранционния фонд за оптимизиране на цената, като постигнатото намаление е 23%, уточняват от ведомството. Цената на новия стикер е 1,10 лв. (с ДДС), а на стария бе 1,40 лева. Тя е съвсем малък компонент в общата цена на застраховката „Гражданска отговорност“ и шофьорите няма да усетят разликата.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Щетите от катастрофата на жп линията в Карнобат са огромни, пътниците могат да търсят обезщетение

Щетите от катастрофата на жп линията в Карнобат са огромни, пътниците могат да търсят обезщетение Огромни щети е причинила катастрофата между бързия влак Бургас-София и ТИР-а, пресякъл нерегламентирано жп прелез край Карнобат. Движението в района е ограничено до 45 км/ч и почти денонощно се работи по отстраняването на повредите. Втори […]