Протести на природозащитници и антиваксъри в Лондон

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Протести на природозащитници и антиваксъри в Лондон

Лондон стана свидетел днес (23.08 б.р.) на серия от протести. Движението „Бунт срещу унищожението“ блокира възлово кръстовище в центъра на града, за да протестира срещу правителствата по цял свят, които подвеждат собствените си хора. Група антиваксъри пък блокираха сградата на ITV News и обиждаха журналисти.

„Бунт срещу унищожението“ постави днес началото на серия от протести, използвайки като повод 230-тата годишнина от революцията в Хаити с идеята как най-вече бедните страни по света стават жертви на корпоративни интереси и след прясно публикуван доклад на Междуправителствената комисия по изменение на климата на ООН, в който се казва, че човечеството е преминало повратна точка с емисиите на въглероден двуокис.

Активисти на движението се привързаха с вериги на натоварено кръстовище в района на „Ковънт Гардън“, издигната бе импровизирана платформа за речи под формата на розова маса.

По съвсем друг повод стотици блокираха сградата на ITV News, където се помещава и телевизионния „Канал 4“. Антиваксъри и привърженици на конспиративни теории обвиниха медиите, че прокламират въвеждането на ваксинационни паспорти, които, според тях, са несъвместими с британските ценности. Събралите се обиждаха журналисти, сред които бе и известният водещ-ветеран на „Канал 4“ Джон Сноу.

По-късно полицията успя да въведе ред като прочисти сградата.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

120 години от рождението на Илия Бешков

120 години от рождението на Илия Бешков Илия Бешков е роден на 24 юли 1901 година в Долни Дъбник. Негов брат е политикът Иван Бешков, осъден на смърт от комунистическия „Народен” съд и екзекутиран на 1 февруари 1945 г. В периода 1918 – 1920 г. Бешков следва в Юридическия факултет […]