Диана Русинова: Едни хора забогатяха, а народът гине по пътищата

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Диана Русинова: Едни хора забогатяха, а народът гине по пътищата

„Голямото предизвикателство през 2021 г. беше, ако коронавирусът намалее, да запазим нивата на пътния травматизъм, какъвто беше през 2020 г. Уви, до този момент не се справяме“, заяви в „Денят ON AIR“ Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„Изпаднем ли в ситуация на временен кабинет, няма кой да има да поеме отговорността. Някой да поеме ангажимент за пътната безопасност. На морето е безобразие, те не могат да спазят мерки да не се заразят, ще спазват мерки по пътищата“, подчерта Русинова.

И разказа за един случай, докато пътувала по АМ „Тракия“.

„Обадих на 122 за един гастарбайтер, който кара агресивно, обадих се 3 или 4 пъти, и познайте дали за 100 км някой му каза нещо. И дойдат ли тук гастарбайтерите, знаят, че могат да си правят всичко. МРРБ прикрива факта, че маркировката трябва да бъде наистина такава, каквато трябва да бъде. Похарчили 50 000 лв. на км, а шефът на АПИ казва: Аз нищо не знам. Ние плащаме много скъпа маркировка, но не се вижда нищо през нощта, некачествена е. Утре може да сме ние, но може да са и техните деца, а декларират там някакви глупости“, категорична е тя.

Русинова още веднъж изтъкна, че маркировката е негодна.

„Те ми обясняват, че това не било шумна маркировка, ама като стъпиш на нея и шуми. И проверката казва – ок е. Къде са контролните органи? Скоростта не е единственият проблем, държавата отсъства. Ние даваме предложения, а някои наши колеги само критикуват“, каза още тя.

Според нея големият проблем е, че ние нямаме анализ на риска.

„Хората по Северна България продължават да умират. Общо взето, има желание да се прикриват едни политически кръгове и държавните институции са впрегнати да ги прикриват. Едни хора са откраднали, забогатели са, но хората загиват по пътищата. Предвиждам, че жертвите ще се увеличават, но на българските политици не им пука за гражданите“, настоя Диана Русинова.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Смилов: ИТН и ДБ ще увеличат резултата си при нови парламентарни избори

Смилов: ИТН и ДБ ще увеличат резултата си при нови парламентарни избори Има политическа логика БСП да са мандатоносител, но ако те бъдат посочени от Радев, това прави задачата за реализиране на третия мандат почти неизпълнима. Това заяви политологът Даниел Смилов в интервю пред dir.bg. „От гледна точка на ИТН […]