Доц. Киселова: Ще има дело за гражданството на Петков, решенията му остават

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Доц. Киселова: Ще има дело за гражданството на Петков, решенията му остават

„Цялата информация, която получаваме, e през статуси на Фейсбук. Тя обаче е субективна. Конституционният съд казва, че през подобна информация не може да се правят заключения. От доста време Кирил Петков е обект на вицове и скечове и явно иска да се откачи от всичкото и да си върши работата. В началото на септември ще бъде образувано конституционно дело. Конституционният съд ще потърси официален отговор от Канада. Предполагам, че няма обаче да се отменят решенията му, тъй като по всеки отделен акт трябва да има съдебен процес“.

Това заяви преподавател по конституционно право в СУ доц. Наталия Киселова пред Bulgaria ON Air.

„Аз съм изненадана, че опитни парламентаристи, които призовават за спокойствие, се опитват да влияят на държавния глава. Всяка парламентарна група обаче явно е в предизборна кампания и не трябва да поставят президента в ролята на арбитър. Предполагам, че от петък нататък партията, която вземе мандата, няма да злоупотреби с неопределения срок, в който да излъчи кандидат за премиер. 7 дни е разумен срок да бъде предложен министър-председател и състав за правителство. Най-късно до 10-и септември мандатът трябва да бъде върнат.

Хубаво би било в края на август и в началото на септември да бъдат насрочени президентските избори, за да не е всичко в последния момент. Най-късната дата за президентския вот е 14 ноември“, каза още Киселова.

„Смесването на двете кампании може да се окаже пагубно или за президентските, или за парламентарните избори. Мажоритарният вот може да надделее над предложените партийни програми. Изборите, които са първи, ако приемем, че няма вот 2 в 1, ще имат най-голяма активност“, коментира доц. Киселова.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Алибегов: Ограничат ли ни, веднага излизаме!

Алибегов: Ограничат ли ни, веднага излизаме! „В цялата страна има ежедневни срещи с членове, този път сме обединили целия туристически бранш – хотелиери, ресторантьори, туроператори. Имаме доста голяма подготовка в момента, Конфедерацията на туристическия бизнес и изчакваме тези срещи да минат. В момента, в който започне ограничение на дейността на […]