Рисковите групи в Гърция ще получат трета доза ваксина

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Рисковите групи в Гърция ще получат трета доза ваксина

Гражданите в Гърция, които принадлежат към определени рискови категории и имат хронични заболявания, ще получат трета доза ваксина срещу COVID-19, заяви председателят на Комисията по имунизация към гръцкото министерство на здравеопазването Мария Теодориду, предаде БНТ.

Третата доза ще бъде с иРНК ваксина и се отнася за хора, които са претърпели трансплантация на костен мозък или стволови клетки, хора в списъка за трансплантация, хора с бъбречна недостатъчност на диализа, пациенти с рак, получаващи химиотерапия, пациенти с автоимунни заболявания и хора с ХИВ.

Теодориду обясни, че препоръката на комисията е третата доза да бъде най-малко четири седмици след втората доза и че тези, които принадлежат към конкретните категории, които са били ваксинирани преди август, ще я получат в началото на септември.

По отношение на процеса на имунизация в страната генералният секретар на Министерството на здравеопазването Марис Темистиклеус обяви, че досега са приложени 11 160 000 дози ваксини.

5 900 000 граждани са били ваксинирани с една доза, тоест 56,2% от общото население и 65,4 % от възрастното население. Напълно имунизирани са 5 615 000 души, което е 53,5 % от общото население и 62,7 % от възрастното население.

През последните 24 часа в Гърция са регистрирани 2628 нови случая на COVID-19, 34 души са починали и 319 пациенти са свързани към устройствата на отделенията за интензивно лечение в гръцките болници.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полша планира да постави ограда на границата си с Беларус

Полша планира да постави ограда на границата си с Беларус Полша планира да построи ограда по границата си с Беларус и да разположи още войници там, за да спре мигрантите, които искат да влязат от страната в Европейския съюз (ЕС), предава АП, съобщи Investor. Правителството предлага да изпрати и хуманитарна […]