Десетки заведения с актове заради COVID мерките

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Десетки заведения с актове заради COVID мерките

За периода от 16 до 22 август на територията на областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Ловеч, Монтана, Разград, София област и Стара Загора са извършени общо 3 389 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в обществени обекти, съобщи бТВ.

Служители на РЗИ, МВР и БАБХ са извършвали инспекциите в ресторанти, кафенета, нощни заведения, търговски обекти и такива с обществено предназначение.

Най-много проверки са извършени в София област – 821. В резултат на извършените проверки са издадени 9 предписания и 3 акта за установени административни нарушения.

За същия период в област Благоевград са извършени общо 383 проверки. Издадено е едно предписание и са съставени два акта за установени административни нарушения.

На територията на област Велико Търново са извършени общо 564 проверки. В резултат на извършените проверки са издадени общо 72 предписания за отстраняване на допуснати нарушения, от които 43 на търговски обекти, 1 – на обект с обществено предназначение, 24 – в други обекти (бензиностанции), 4 – в лечебни заведения. Съставен е и 1 акт за установяване на административно нарушение в търговски обект – магазин за хранителни стоки.

За посочения период в област Видин са извършени общо 120 проверки за спазване на противоепидемичните мерки. В област Ловеч са извършени общо 207 проверки. На територията на област Монтана са извършени общо 325 проверки.

Общо 458 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени в област Пазарджик. Вследствие на проверките са издадени 75 предписания. На територията на област Разград са извършени общо 334 проверки. Издадени са 2 предписания и са съставени 16 акта за установено административно нарушение.

На територията на област Стара Загора за спазване на противоепидемичните мерки са извършени общо 177 проверки. Издадени са 6 предписания, 3 от които на заведения за обществено хранене и 3 на търговски обекти.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Колко отрова може да има в храните, които купуваме?

Колко отрова може да има в храните, които купуваме? В много десерти, макаронени изделия, снаксове и други се използва канцерогенната субстанция етиленов окис. Но в какви количества той би могъл да ни навреди? В ЕС казват едно, в САЩ – съвсем друго, пише DW. Всъщност звучи като добро решение: етиленовият […]