Д-р Николова: Делта вариантът не само чука на вратата, но влиза по домовете ни

System Administrator 1
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Д-р Николова: Делта вариантът не само чука на вратата, но влиза по домовете ни

Делта вариантът засегна повече 20-40-годишните хора – активни, пътуващи, почиващи. Не морето обаче е виновно за ръста на заразата. Това заяви пред БНТ д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар в София.

„80-85% от пациентите с COVID са се лекували при личните си лекари. Опитват се да въведат различна система за определен брой изследвания и поведение, но това трябваше да се свърши през летния сезон, когато още нямаше пик на вируса“, каза още здравният експерт.

„Настояваме за ред и правила, които да се спазват. Нямаме финансови искания, а яснота. Работим до изтощение, а накрая ни казват, че не се включваме в борбата с COVID“, коментира д-р Николова.

„Искат да преглеждаме COVID пациенти в домашна среда, но къде личните лекари ще си обличаме предпазните костюми, ще ги събличаме и дезинфекцираме. Няма страна в ЕС с узаконени домашни посещения на пациенти. Иска се от нас да отидем при заразен, а после да преглеждаме бебета и деца“, съобщи общопрактикуващият лекар в София.

„Апелирам учителите да се ваксинират, септември дойде. Сега, когато имаме възможност да не затваряме заведения и театри, ние не се ваксинираме“, разкри тя.

Делта вариантът не само чука на вратата, но влиза по домовете ни. Това ще е вълна на неваксинираните пациенти, завърши д-р Гергана Николова.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

One thought on “Д-р Николова: Делта вариантът не само чука на вратата, но влиза по домовете ни

  1. Не било Делтата, а Алфа и Омегата: Откровение 22:13: Аз съм Алфа и Омега, Първият и Последният, Началото и Краят. И е дошъл да ни посети: Откровение 3:20
    Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Премиерът: COVID ограниченията приключват при поне 70% ваксинация

Премиерът: COVID ограниченията приключват при поне 70% ваксинация Австралия трябва да започне да се научава да живее с COVID-19, когато се постигнат по-високи цели за ваксинация, каза премиерът Скот Морисън в понеделник, на фона на скок на случаите в Сидни, съобщава „Ройтерс“. Тъй като повече от половината от всички австралийци […]