Георги Пирински: Не трябва да вървим към твърдата ръка на президента

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Георги Пирински: Не трябва да вървим към твърдата ръка на президента

”При мен спорът не беше за двойно гражданство, а дали съм по рождение български гражданин. Кирил Петков ясно заяви, че се е отказал от своето двойно гражданство. Съмнението идва от там, дали няма да работи в полза и на другата държава. Въпросът вече е дали Конституционният съд ще се хване за буквата на закона”. Това заяви Георги Пирински от БСП пред BGonAir. Според бившия председател на парламента Кирил Петков е засегнал интереси и затова са започнали да се занимават с него.

„Конституцията е основата, на която живеем заедно, да бъдем обединени, за да има сила. 45-ият парламент възобнови интересът към НС, но така и депутатите не се разбраха. 46-ият ни връща крачка назад. В парламента идеята е да се срещнат различните интереси. Народните представители се кълнат, че ще спазват законите и ще се ръководят от интересите на народа. В момента те са свързани с това, да се направи правителство, а днес има състезание кой да бъде опозиция. Онова, което виждаме, е абсурдно, но това, което стои отзад, едва ли е толкова абсурдно… Има интерес НС само да вдига шум. Тезата за плаващо мнозинство е перфектното решение да освободите Министерския съвет от отговорност. Абсурдно е да си играем на избори през 3 месеца. Очевидно от ИТН зависи, дали третият мандат ще бъде реализиран. Немалка част от избирателите не търсят позитивното, а искат по-силно да изритат онова, което имаме в момента. ИТН нагло пренебрегва здравия разум. Измамното решение е да вървим към силната ръка на президента, парламентът е този, който трябва да взима решенията“, каза още Пирински.

„Не е достатъчно добър вариантът, който предлага БСП – служебният кабинет да продължи работата си като редовен. Огорчаващото е, че още на изборите на 4-ти април хората не разпознават левицата като носител на промяната. БСП не доказа, че е категорична опозиция на ГЕРБ. Тя се трансформира от демократична в лидерска. Този въпрос трябва да се постави на конгреса на партията, който ще е до края на годината. Оставката на Корнелия Нинова е поискана от няколко месеца“, допълни Георги Пирински.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отиде си големият живописец Аршак Нерсисян

Отиде си големият живописец Аршак Нерсисян Напусна ни големият художник Аршак Нерсисян, обявиха от официалния профил на твореца в социалните мрежи. Аршак Нерсисян е роден през 1952 г. в Ереван, Армения. Завършил е Художествена академия в Ереван, специалност Графика. Специализира в Литва, Латвия и Санкт Петербург, Русия. В периода 1989 […]