САЩ, Япония и Тайван укрепват връзките помежду си

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

САЩ, Япония и Тайван укрепват връзките помежду си

Първото издание на тристранния стратегически форум, насочен към задълбочаване на сътрудничеството и укрепване на връзките между Тайван, Япония и САЩ се проведе по-рано тази седмица.

Събитието отбеляза и първата виртуална среща между законодатели от трите държави. Сред високопоставените участници бяха президентът на законодателния Юан Ю Си-кун, американските сенатори Бил Хагърти и Ед Маркий, представителят на САЩ Стив Чабот и бившият японски премиер Шинзо Абе.

Според Ю, Тайван е на първа линия на китайския авторитарен експанзионизъм. По-дълбоките съюзи със САЩ, Япония и други демокрации, обхващащи области като дипломация, икономика и армия, са от решаващо значение за защита на мира и стабилността в Индо-тихоокеанския регион, каза той.

Ю се възползва от възможността да похвали Япония за организирането на онлайн форума и за успешното провеждане на Олимпиадата в Токио на фона на пандемията от Covid-19. Той също така благодари на Япония и САЩ за навременните дарения на ваксини, като добави, че този жест на добра воля доказва, че двете страни са истински приятели на Тайван.

Според Министерство на външните работи на Република Китай, участниците са постигнали съгласие за важността на разширяването на многостранното сътрудничество за поддържане на сигурността между проливите и подкрепата на кандидатурата на Тайван за присъединяване към Всеобхватното и прогресивно споразумение за Транстихоокеанско партньорство, както и продължаването на форума през следващите години.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

КНСБ иска ИТН да размрази минималната заплата

КНСБ иска ИТН да размрази минималната заплата Новото правителство на ,,Има такъв народ“ да преразгледа заложеното замразяване на минималната заплата за догодина на сегашното ѝ ниво от 650 лева. За това настояха синдикатите от КНСБ. ,,Очакваме следващото правителство, което и да е то, да излезе и да каже, какво ще […]