Ползите от това да отглеждате фикус вкъщи

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ползите от това да отглеждате фикус вкъщи

Няма човек, който да не е отглеждал или поне виждал фикус. Това саксийно растение се среща в повечето домове и в почти всички офиси. Оказва се, че и Фън Шуй учението приветства наличието на това растение в дома, тъй като носи щастие, късмет и много здраве на стопаните. За да се случи всичко това, обаче, трябва да позиционирате саксията правилно. Според китайското учение, фикусът е най-добре да се намира в югоизточната част на жилището. Така ще защитава стопаните от бедност и ще им донесе пари.

Всяко растение има специфични особености при отглеждането, за да изглежда винаги така, сякаш току-що сте си го взели от разсадник. Растението е нужно да не се разполага в централните, североизточните или югозападните части на жилището. Мнозина се опитват да се отърват от фикуса след като поотрасне. Той става прекалено висок и ако не сте предвидили това предварително, е логично да не ви е удобен там, където сте го сложили. Нужно е листата му редовно да се почистват от прах. Не трябва да е на студено, но не харесва и пряката слънчева светлина. Имайки предвид тези особености, сложете растението на светло, но не слънчево място. Ако е на тъмно, бързо може да ви „напусне“.

Температурата за правилно отглеждане е 18 -25 градуса. През зимата трябва да се полива само един път в седмицата, а в топлите месеци – два пъти. Битуват вярвания за магическата роля на фикуса. Не случайно се препоръчва това растение да се отглежда в дома или офиса, за да се установи хармония в отношенията на хората в помещението и добро настроение. Смята се, че фикусът улавя отрицателното влияние, нервност и репресия, бързо изсмуква негативното, за да установи спокойствие и разбирателство.

Фън Шуй експертите препоръчват по възможност растението да се разположи на удобно място в спалнята. Оказва се, че колкото по-старо е растението, толкова по-мощни са магичните му способности. Фикусът е подходящ за жилищата на емоционалните и избухливи хора, както и на тези, които рядко общуват с околните.

Забележително е вярването, че ако една жена иска, но не може да забременее, непременно трябва да сложи фикус в спалнята. За тази цел е по-добре да използвате някое по-младо и малко растение. Позиционирайте малкото растение близо до леглото и се грижете за него с много любов и старание, както бихте го правили за детето си. Не е добре да слагате фикуса в средата на помещението. Не се препоръчва и да е край други цветя. Така ще изпитва липса на място и специално внимание. Ако целите да постигнете успехи в кариерата, сложете цветето близо до бюрото си или дори на него, стига да има достатъчно светлина. То бързо ще ви зареди с много добра енергия и ще успеете да превъзмогнете несигурността си, пише Actualno.com.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Италия и Франция с повече ваксинирани въпреки протести за здравния COVID пропуск

Италия и Франция с повече ваксинирани въпреки протести за здравния COVID пропуск Викове „Свобода“ отекнаха по улиците и площадите на Италия и Франция, докато хиляди изразяват своето противопоставяне на плановете да се изискват ваксинационни карти за нормални социални дейности, като вечеря на закрито в ресторанти, посещение на музеи или посещение […]