Борис Джонсън и Ангела Меркел - спешно по телефона! - Мойте новини

Борис Джонсън и Ангела Меркел – спешно по телефона!

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън разговаря с германския канцлер Ангела Меркел по прилагането на Северноирландския протокол, като той призова Меркел да разговаря с колегите си от Европейския съюз, за да обмисли необходимостта от предоговаряне на плана, който е част от Брекзит споразумението.

От „Даунинг стрийт 10“ посочиха, че Борис Джонсън е заявил, че протоколът „не е постигнал много от предвидените цели“, включително свеждане до минимум на разрушаването на живота и запазване на т.нар. „Белфастко споразумение“.

Освен това той е казал, че решенията на Северноирландския протокол „не могат да бъдат намерени чрез съществуващите механизми“ и е посочил това като причина за „значителните промени“, предложени от британското правителство.

По-рано в четвъртък беше съобщено, че Европейският съюз няма да предоговори протокола, който е част от двустранно Брекзит споразумение между ЕС и Великобритания. Това е станало по време на разговор между председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и британския премиер Борис Джонсън.

„ЕС ще продължи да бъде креативен и гъвкав в рамките на протокола. Но ние няма да предоговаряме. Трябва заедно да осигурим стабилност и предвидимост в Северна Ирландия“, написа Фон дер Лайен в туитър.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кацаров свиква областните кризисни щабове

Със своя заповед, издадена днес, 22 юли, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разпорежда на директорите на регионалните здравни инспекции да уведомят съответните областни управители за приетия с Решение № 518 на Министерския съвет от 15 юли 2021 г. Национален оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2 и да […]