Нова дирекция за правата на пациентите - Мойте новини

Нова дирекция за правата на пациентите

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В Министерство на здравеопазването се създава нова дирекция за защита на правата на пациентите. Тя ще помогне не само в контрола по спазването на правата на пациентите, но също така, ще може да разработва методологии, програми, стратегии, както и да предлага промени в нормативни актове, посочват от здравното министерство.

Оттам се надяват, че това ще допринесе за подобряване на качеството на медицинските дейности, улесняване на достъпа на пациентите и намаляване на доплащането.

Част от функциите на новата дирекция са да разработва и съгласува национални програми, стратегии и планове в областта на защита правата на пациентите; да извършва анализи и да предлага мерки за подобряване и защита на правата на пациентите; участва в проверки по сигнали и в разглеждането на предложения, свързани с дейността на дирекцията; изготвя анализи на нормативната уредба, свързани с правата на пациентите и предложения за промени; участва в разработването на системи за оценка на качеството и на резултатите от медицинските дейности, извършени от лечебните заведения; изготвя анализи на проведени проучвания относно удовлетвореността на пациентите; предоставя консултативна помощ по проблемите, свързани с правата на пациентите и други.

Веднага след обнародването на промените в Държавен вестник ще бъдат обявени конкурси за всяка от длъжностите в новата дирекция.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вратар се сбогува емоционално с Локомотив Пловдив

Доскорошния страж на Локомотив Пловдив Мартин Луков пусна емоционална публикация във Facebook преди днешния мач на „смърфовете“ срещу Словачко в Лигата на конференциите. Ето какво написа вратарят, който премина в арабския Ал Тай: „Успех на ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ днес, отборът, който ми даде толкова много за последните три години. Емоциите, които […]