Без ОВОС при реконструкцията на летище - Мойте новини

Без ОВОС при реконструкцията на летище

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

На основание чл. 81, ал. 6 от Закона за опазване на околната среда и чл. 26, т. 23 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, по обосновано предложение на министъра на околната среда и водите и министъра на отбраната, Министерският съвет прие решение за преценка на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за инвестиционно предложение „Летище Граф Игнатиево – реконструкция и модернизация на съществуваща инфраструктура, с цел осигуряване на изискващите се условия за съхранение, поддръжка и експлоатация на самолет F-16 blосk 70, съпътстващи дейности на летищата Долна Митрополия, Крумово и Безмер – единствено за целите на националната отбрана.

Решението е „да не се извършва ОВОС“, предвид че инвестиционното предложение ще се реализира единствено за целите на националната отбрана, а процедурата по ОВОС предполага прозрачност и предоставяне на чувствителна/класифицирана информация, което би създало риск за националната отбрана.

Изпълнението на решението на Министерския съвет ще допринесе за успешна реализация на проектите, свързани с придобиването на новия тип боен самолет F-16 blосk 70 от българските Военновъздушни сили.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Испания скочиха срещу допускането на транссексуален атлет на Олимпиадата

Лоръл Хъбарт е първият транссексуален спортист, който ще участва на Олимпийски игри. Тя ще го направи в Токио, където ще се състезава в дисциплината вдигане на тежести в най-високата категория (87 килограма). На 43 години Хъбарт ще бъде най-възрастният играч в своята дисциплина. На 35-годиншна възраст променя името си от […]