В НС създадоха комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите, от ГЕРБ напуснаха обидени - Мойте новини

В НС създадоха комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите, от ГЕРБ напуснаха обидени

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Със 199 гласа “За” депутатите създадоха временна комисия, която ще разследва всички обстоятелства при използването на сълзотворен газ и употребата на сила и помощни средства от страна на МВР срещу протестиращи граждани по време на протестите на 10 юли и 2 септември миналата година.

Комисията ще разследва и прилагането на СРС-та спрямо протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията.

Искането на ГЕРБ-СДС в обхвата на комисията да се включат и действия на протестиращите срещу служители на МВР и незаконни подслушвания от страна на служебното правителство по време на предизборната кампания за 46-ия парламент, беше отхвърлено.

Впоследствие групата на ГЕРБ-СДС напусна пленарната зала в Народното събрание след гласуването на временната комисия. Причината беше, че първоначално за членове на комисията от парламентарната група на ГЕРБ бяха предложени Младен Маринов и Тома Биков. По предложение на Стоян Мирчев от БСП обаче кандидатурата на Маринов беше гласувана отделно от всички останали и отхвърлена след отделно гласуване в пленарната зала.

След това Тома Биков обяви от парламентарната трибуна, че няма да участва в тази комисия и си направи отвод. Биков и колегите му от ГЕРБ-СДС напуснаха събранието обидени.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

А1 стартира курсове по дигитална грамотност за възрастни като част от инициативата Интернет за всички 55+

А1, в партньорство с Асоциация „Съвременни читалища“, започва нова серия обучения по дигитална грамотност за възрастни като част от инициативата „Интернет за всички 55+“. Програмата ще обхване читалища в 20 населени места и ще бъде напълно безплатна за всички желаещи възрастни граждани, които искат да научат повече за работата с […]