Столична община сезира ДНСК за незаконното строителство на обект в район „Студентски“ - Мойте новини

Столична община сезира ДНСК за незаконното строителство на обект в район „Студентски“

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Проверка на Столична община и район „Студентски“ на състоянието на пропадналото пътно платно и тротоар на бул. „8 декември“ в следствие на строителна авария на частен обект е установила, че на мястото е излят подложен бетон на дъното на изкопа, положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж. За извършеното незаконно строителство Столична община е сезирала ДНСК, съобщиха от местната управа.

Проверката, назначена със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, е констатирала, че инвеститорът не е възстановил пропадналата публична инфраструктура вследствие на строителната авария и към момента движението не може да бъде възстановено.

В началото на годината при строителна авария на частен обект на ул. „8-ми декември“ се срутиха изкоп, тротоар и част от уличното платно на булеварда. Собственик на терена са „МД Строй 07“ ЕООД и „МД Строй 3000“ ЕООД. Със заповед на РДНСК незабавно са били спрени всякакви строителни дейности и са дадени предписания за мерки за обезопасяване и укрепване на изкопа.

Предходни проверки през годината са констатирали, че собственикът на терена не е предприел нужните действия за отстраняване на аварията, което да позволи възстановяване на движението по бул. „8 декември“, съобщиха от местната власт.

Столична община твърди, че ще предяви по съдебен път всички разходи, свързани с увреждането на публичната инфраструктура и укрепването на изкопа.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Николай Витанов: Нова COVID вълна се надига на хоризонта

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 22 юли 2021 г. Както се очакваше, обстановката е спокойна. Вълната си се надига полека, но още е зад хоризонта. Аз си я наблюдавам. Тия дни писах, че сме в зоната на хаоса и тази зона се […]