Показаха бъдещия руски изтребител от пето поколение - Мойте новини

Показаха бъдещия руски изтребител от пето поколение

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Най-новият изтребител бе представен от Rostec Corporation на изложението MAKS-2021. Самолетът, наречен Checkmate (Шахмат), има един двигател и принадлежи към петото поколение от класа LTS (лек тактически самолет). Изтребителят е разработен в конструкторското бюро Sukhoi и няма аналог в руската авиация.

По време на представянето на Checkmate, присъства и президенът на Руската федерация Владимир Путин. Видеокадри показаха на демонстрационни екрани графика за пускане на изтребителя в серийно производство и някои от тактическите и техническите характеристики на самолета.

В съответствие с данните от графика за тестове на Checkmate може да се заключи, че в Жуковски бе представен реален модел на бъдещия самолет. Самолетът ще излети за първи път през 2023 година, като през следващите две години ще бъдат произведени още няколко прототипа. Първият сериен самолет LTS ще бъде бъде пуснат в експлоатация през 2026 година.

Декларираните от разработчиците тактически и технически характеристики на Checkmate показват способността на самолета да достигне скорост до 2 Маха, обхватът на полета ще бъде 3000 км, а максималната височина на полета – 16.5 км. Полезен товар – 7800 кг. Изтребителят използва елементи на стелт технология, за да позволи на самолета да остане „невидим“ за врага.

Въоръжението на самолета ще бъде разположено вътре в него. Според експерти цената на Checkmate ще бъде над 30 милиона долара, което е значително по-ниско от цената на самолетите от пето поколение на американските ВВС F-35 и дори по-евтино от изтребителите F-16 от четвъртото поколение.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пълно наблюдение на банкови сметки и собственици на фирми

Огромни суми пари с нелегален произход се насочват в редовната икономика всяка година. Понастоящем ЕС е подготвил цялостна реформа, за да предприеме мерки срещу прането на пари, пише „Дойче веле“. „Правилата, които имаме за предотвратяване на прането на пари, са едни от най-строгите в света“, каза заместник-председателят на Европейската комисия […]