До края на годината събарят недостроена сграда в София - Мойте новини

До края на годината събарят недостроена сграда в София

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Бетон и стърчаща арматура обрасла в растителност разположена между нови жилищни сгради. Това е картината, на която се натъкват пешеходците в района на столичната улица „Казбез“ в квартал „Манастирски ливади – запад“. Сградата, която стои недовършена, трябваше да бъде централата на фондация „XIII века България“. Последната обаче я дари на общината. Веднага след това местната власт започна процедура по разчистване и обменно-устройствено проучване, което да отговори на въпроса какви са възможностите за строителство на детска градина и училище. Резултатът показа, че може да бъде изградена постройка, която да приюти 4 групи за детски градини и 21 паралелки за ученици от 1-ви до 7-ми клас.

„Теренът от 6 дка не позволява по-голямо строителство и затова използваме максимално неговите възможности, като осигуряваме физкултурен салон, открити спортни площадки за футбол, баскетбол, волейбол, писта за бягане, публично пространство на училищния двор, площадки на детската градина и паркинг“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети обекта.

Предвижда се и изграждане на стена за катерене, както и задължителната по волята на дарителя многофункционална зала „Родна стряха“. Предвидено е място за кухненски блок, столова, бюфет и медицински център, а покривът на югоизточното тяло се предвижда да бъде озеленен. Училището и детската градина ще са с отделни входове и ще функционират независимо едно от друго.

Разчистването на терена трябва да приключи до края на текущата година, а „първа копка“ на новите учебни сгради трябва да бъде направена в началото на следващата.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Диктофон преобразува аудиозаписите в текстов формат

Китайската компания Mobvoi, специализирана в разработването на системи за изкуствен интелект, предлага на пазара компактен диктофон AI Recorder, способен автоматично да преобразува човешката реч в текстов формат без използването на специален софтуер. Mobvoi също така пуска специална онлайн платформа в подкрепа на алгоритъма на AI Recorder, използващ изкуствен интелект. Разработчиците […]