Италианският висш здравен институт: Ваксините не защитават на 100% - Мойте новини

Италианският висш здравен институт: Ваксините не защитават на 100%

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ваксинацията срещу COVID-19, както се случва при всички други ваксини, не защитава на 100% ваксинираните лица. Това обяви Италианският висш здравен институт (ISS), предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Понастоящем знаем, че ваксинацията срещу COVID-19, ако се извърши пълният ваксинационен цикъл, предпазва 88% от инфекция, 94% от хоспитализация, 97% от постъпване в интензивно лечение и 96% от фатален изход от заболяването, посочиха от Италианския висш здравен институт.

Следователно е възможно да има ограничен брой случаи на инфекция, прием в болница, прием в интензивно лечение и смъртни случаи дори сред ваксинирани, но в изключително по-малък брой в сравнение с тези, които не са ваксинирани, посочиха още от здравния институт.

От ISS призовават населението да се ваксинира, за да се ограничи разпространението на коронавируса и възможността от фатални случаи. В Италия до момента са поставени близо 63 милиона дози, а напълно ваксинирани са близо 28 милиона души, което се равнява на 45% от цялото население на страната.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

До края на годината събарят недостроена сграда в София

Бетон и стърчаща арматура обрасла в растителност разположена между нови жилищни сгради. Това е картината, на която се натъкват пешеходците в района на столичната улица „Казбез“ в квартал „Манастирски ливади – запад“. Сградата, която стои недовършена, трябваше да бъде централата на фондация „XIII века България“. Последната обаче я дари на […]