Важна програма при съседите боксува - Мойте новини

Важна програма при съседите боксува

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Със 73% са спаднали издадените разрешителни по програмата „Златна виза“ в Гърция през 2020 г. Причината е пандемията, предизвикана от коронавируса. Едва 938 инвеститори са получили 5-годишни разрешителни за пребиваване в южната ни съседка. Те са влели в държавния бюджет 234.5 млн. EUR.

За сравнение, през 2019 г. броят на издадените разрешителни по програмата са били 3503, а вложената сума – 876 млн. EUR. На практика, инвестициите в Гърция чрез програмата „Златна виза“ само в рамките на една година са спаднали със 73%.

Текущата година започна още по-зле. До началото на юни са издадени едва 117 разрешителни за пребиваване на чуждестранни инвеститори, налели 29.25 млн. EUR в държавния бюджет.

Анализатори на пазара на недвижими имоти свързват възстановяването на програмата „Златна виза“ с темповете на ваксинация и развитието на пандемията като цяло, включително и с ограничените полети. Според тях, ако през второто полугодие на текущата година не станем свидетели на негативни събития, обемът на инвестиции постепенно ще започне да се възстановява. Първите чуждестранни инвеститори, които ще започнат да купуват, ще са китайците. Руснаците също са в ТОП 3 на чужденците, които купуват „Златна виза“. В случай, обаче че опасенията за нова вълна на пандемията се реализират, за възстановяване на програмата може да се говори чак през последното тримесечие на 2021 г.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-бързото Ferrari се удари в бетонна стена

В Италия се разби най-мощният и скъп автомобил в настоящата гама на Ferrari – хибридното SF90 Stradale с мощност от 1 000 конски сили и с допълнителен пакет от Assetto Fiorano. Съдейки по снимките и информацията за хиперавтомобила, които се появиха в Instagram, той се е блъснал в бетонна ограда, […]