Вигенин, БСП: Трябва да се мисли за актуализация на бюджета - Мойте новини

Вигенин, БСП: Трябва да се мисли за актуализация на бюджета

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Важно е да видим, че този парламент може да работи по-добре от предишния, в посоката, която ние смятаме, че е правилна. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Кристиан Вигенин, заместник-председател на парламентарната група на БСП.

Вигенин даде и пример – по-социално законодателство, бързо решаване на социално-икономически проблеми. Парламентарната група на левицата вече е внесла няколко законопроекта, които счита, че трябва приоритетно да се разгледат от Народното събрание – за преизчисляването на пенсиите, което да повиши средствата за пенсионерите, помощи за учениците не само от първи, но и от втори, трети и четвърти клас, както и въпроси, касаещи майчинството през втората година.

Според Кристиан Вигенин трябва да се мисли за актуализация на бюджета, тъй като доста време страната е без парламент и са се натрупали проблеми и видимо средствата не са достатъчни. Въпросът е сега спешно да се види какво е нужно да се направи. Много е ранен етапът, за да коментираме участие на БСП във властта, подкрепа за евентуално правителство. Това, което е позитивно – БСП няма да дава безусловна подкрепа, ще бъдем внимателни, заяви Кристиан Вигенин.

Ние държим на дълбоката промяна, БСП не може да бъде приравнена към партиите на статуквото, каза още Вигенин.

По думите му БСП са готови на много широки консултации, ако третият мандат дойде при тях, както и да поканят някои от служебните министри в редовен кабинет. Оцени Янаки Стоилов като един от най-добрите министри на служебния кабинет.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Японската икономика продължава да е в тежко положение

Членовете на Управителния съвет на Банката на Япония (BoJ) заявиха, че икономиката на страната остава в „тежко положение“ заради пандемията. Очакванията са тя да се насочи по пътя на възстановяването, като бъде подкрепена главно от увеличаване на външното търсене и стимулираща парична и лихвена политики, пише „Банкер“. Въпреки това износът […]