Уволниха директор на Токио 2020 заради видеозапис от 1998 г. - Мойте новини

Уволниха директор на Токио 2020 заради видеозапис от 1998 г.

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Директорът на церемонията по откриването на Токио 2020, 48-годишният Кентаро Кобаяши, подаде оставка заради свое изказване отпреди 30 години. В мрежата се появи видеозапис на речта му през 1998 г., след което избухна скандал.

По това време Кобаяши работи като част от комедийно дуо. В скеча си той предлага да се „поиграе в Холокостът“ и започва да разпръсква изсечени от хартия мъже, представляващи жертви на геноцид. Това видео се разпространи в мрежата и предизвика широка дискусия и критики.

„Както мнозина подчертаха, моите коментари бяха наистина напълно неподходящи. Съжалявам и изказвам най-дълбоките си извинения“, каза Сейко Хашимото, ръководител на организационния комитет на Токио 2020, който предаде извинението на Кобаяши.

Кобаяши подаде оставка по собствено желание. Центърът „Симон Визентал“ (организация, която изучава Холокоста и борбата с антисемитизма) коментира инцидента: „Никой, независимо от таланта си, няма право да осмива жертвите на нацисткия геноцид“.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

До 27 юли изработват проект на правилник за дейността на Народното събрание

Народните представители създадоха временна комисия за изработване на проект на правилник за дейността на 46-ото Народно събрание. Неин председател стана Виктория Василева от „Има такъв народ“. Комисията ще има за цел да изработи проекта в срок до 27 юли, включително. Депутатите могат да правят предложения за изменения в срок до […]