Първан Симеонов: Протестните партии се оказаха по-хитри от Борисов - Мойте новини

Първан Симеонов: Протестните партии се оказаха по-хитри от Борисов

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

„Този път ще стане, народът иска, президентът и всички партии искат кабинет“.

Това каза анализаторът Първан Симеонов пред bTV. Той допълни и че ДПС не може да се държи в карантина, както ГЕРБ и не е изключено, че от новото 46-то правителство ”няма да се скарат за някоя тежка глупост”.

„Слави каза, че ще има консултации, после Иванов каза, че ДБ не желаят позиции и търговии. Важно е, че е Христо Иванов запази самообладание, това ще е фактор. „Изправи се. БГ. Ние Идваме!“ е по-малка, макар и доста ярка. ИТН правят стъпки накриво, макар и с добри намерения, а от „гърмяните зайци“ – ДБ зависи дали ще има правителство.“ – каза още той.

„Трифонов иска рестарт, той си представя всичко с друга роля, ДБ иска да рестира съдебната система, което е амбициозно – такива договорени кабинети са доста компромисни, нямат право на резки движения – редно е да се договорят. Погледнете колко „диалогичен“ е Трифонов. Ситуацията е парадоксално позитивна. Редно е да си кажат 3 неща и да скачат, няма да бъде лесно“, каза Симеонов.

„Няма да бъде лесно. Ще има плаваща подкрепа, ще се натъкват и на ДПС. Ще бъде ходене по мъките. Затова Борисов искаше предишния път веднага да съставят кабинет, те обаче се оказаха по-хитри от него (протестните партии – б.ред) и отидоха на избори, които, първо, им дадоха малко повече места, и второ, паднаха голяма част от червените линии – при 70% искащи правителство сред народа, вече няма къде да ходиш. Вече имаш алиби, вече можеш да приемеш подкрепа и от дявола да съставиш кабинет“, каза Първан Симеонов.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Димитър Ганев: Правителство ще има още с първия мандат, никой не иска да ходи на избори

„Заформила се е коалиция, нежелаеща нови парламентарни избори“. Това заяви пред bTV политологът Димитър Ганев. Той сподели, че между изборите през април и юли няма коренни разлики, съществува ядрото на „протестиращите партии“, на които и тогава, и сега им трябвало 4-ти. И допълни, че ДПС е редно да покажат промяна. […]