Нов трик за намиране на купувачите - Мойте новини

Нов трик за намиране на купувачите

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

От многобройните малки италиански градчета, които решиха да приложат схемата за продажба на имоти срещу 1 EUR, тя се оказа най-успешна в Самбука ди Сицилия. От началото на първите продажби през 2019 г. досега са продадени 16 къщи и от тогава градчето е на фокус сред инвеститорите.

Това лято градчето планира втора кампания по разпродажбата на близо 20 изоставени жилищни имоти, но този път при стартова цена от 2 EUR. Тя беше планирана за август 2020 г., но кметът на Самбука ди Сицилия прецени, че по време на пандемия чуждестранните инвеститори ще бъдат затруднени да посетят градчето.

Началната тръжна цена на всеки имот е 2 EUR. Печели този, който плати най-много, както и предишния път. Тогава повечето имоти бяха продадени на стойност между 5000 EUR и 10 000 EUR, а някои успяха да достигнат и цена от 25 000 EUR. Сега периода на програмата е от 15 юли до 5 ноември. След като всички заявки бъдат разгледани ще се проведе открит търг.

Повечето имоти, които са обект на продажба, са едноетажни с разгъната застроена площ между 50 и 80 кв.м с малки вътрешни дворове в мавритански стил. Предлагат се и по-големи червено-розови каменни сгради с площ от 120 кв.м с балкони и тераси с изглед към зелените поля. Този път на търг ще бъдат обявени и парцели, което дава възможност на купувачите да построят каквото преценят.

Някои от продаваните къщи са в отлично състояние, със стари дървени подове и златисто кафяви стени. Повечето обекти, обаче се нуждаят от сериозен ремонт.

Участниците в наддаването трябва да внесат такса от 5000 EUR. В случаи, че загубят търга, сумата ще им бъде върната. Ако спечелят – парите ще се приспаднат от цената на имота. В случай, че купувачите са чуждестранни инвеститори, които не възнамеряват да живеят в Самбука ди Сицилия, те се задължават да направят ремонт на имота в рамките до 3 години от придобиването му.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След масовата ваксинация! Нови правила в Израел за събирания на закрито

В Израел влязоха в сила новите правила за провеждането на мероприятия и тържества с участието на повече от 100 човека на закрито. В заведенията на основание на така наречения стандарт за развлечения ще бъдат допускани само ваксинирани, преболедували или лица с отрицателен тест за коронавирус, съобщиха от пресслужбата на здравния […]