Руски инвеститори зоват за приватизиране на гори - Мойте новини

Руски инвеститори зоват за приватизиране на гори

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Руски инвеститори обявиха ново предложение за приватизиране на гори в страната, съобщи ТАСС.

Предложението дойде от Константин Лакшевич. Изпълнява поста на главен директор в най-големия дърводобивен холдинг в Далечния Изток.

Според него горите в региона с добър дървен материал продължават да намаляват. Ще са нужни около осемдесет години за тяхното естествено възстановяване.

Той предлага да се определят горски площи, взимайки се в предвид подбора на видовия състав, където може да има реализиране на увеличение на търговския дървен материал. Това може да стане, стига на инвеститорите да се позволи да приватизират гори.

Подобен пример има в няколко други държави. Посочва се, че подобен инвеститорски модел може да бъде изграден само чрез права над насажденията.

Предлага се да бъдат приватизирани около два процента от горската площ. Индустриалци се надяват, че руските представители ще разгледат идеята.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България – държавата, в която полицай уби дете на пешеходна пътека

Дете загива на пешеходна пътека, пометено от самозабравил се полицай, очевидно убеден в своята безнаказаност. Какво трябва да се случи, за да бъде наложен поне някакъв ред в България, пита Б. Михайлова. Вече свикнах централните новини по телевизията в България да започват с тежки катастрофи, смъртоносни инциденти по пътищата и […]