Мащабно отзоваване на Ford-ове по целия свят - Мойте новини

Мащабно отзоваване на Ford-ове по целия свят

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Пресслужбата на Ford съобщава, че превозните средства с моделно име Explorer, продавани в периода между 2013 и 2017 г., с с фабричен дефект в задното окачване. Представители на марката заявиха, че автомобилите могат да започнат да издават тракащи звуци, а шофьорите ще се сбълскат с проблеми в управлението и изкривяване на задното колело.

Освен това Ford отбелязва, че превозните средства, които могат да се сблъскат с този проблем, се намират в региони с висока степен на корозия. Компанията вече знае за шест жертви на опасния дефект. В Северна Америка ще бъдат изтеглени 676 152 автомобила, в Китай 59 935 превозни средства попадат под сервизната компания, както и 38 609 превозни средства в други части на света, включително и в Европа.

За изтеглените „джипове“ дилърите ще проверят сферичната шарнирна връзка на напречната ос и, ако е необходимо, ще я заменят с нова модифицирана част.

Ford връща в сервизите и 40 995 кросоувъра Lincoln Aviator, задвижвани от 3.0-литров бензинов двигател. При превозните средства от този модел клемата на акумулатора може да е неправилно закрепена, което може да доведе до контакт с ролката на компресора на климатика и впоследствие това да доведе до късо съединение и пожар. Засегнатите коли са производство 2020 и 2021 година.

Компанията ще изтегли и 34 939 пикапа F-350 Super Duty, произведени през периода 2020-2021 година и оборудвани с 6.7-литров двигател. Те ще бъдат върнати в сервизите заради проблеми със заваръчните шевове. Поради този дефект трансмисията може да се измести и да откаже да работи и шофьорите да усещат вибрации и треперене, докато шофират по магистрала. Дилърите ще проверят превозните средства и при необходимост ще подменят елементи и от задния мост.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разследват смъртта на 64-годишен мъж от Дома за възрастни хора във Варна

Криминалисти изясняват причините за смъртта на 64-годишен мъж, настанен в Дома за възрастни хора „Св. Георги“ във Варна. Вчера сутрин управителката на социалното заведение е подала сигнал за починалия мъж. При направения оглед, по тялото му са открити травматични увреждания. Заподозрян за извършено престъпление е 79-годишен обитател на дома. В […]