Над 1,5 милиона деца са осиротели заради COVID-19 - Мойте новини

Над 1,5 милиона деца са осиротели заради COVID-19

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Международен медицински екип стигна до заключението, че приблизително 1,5 милиона деца са загубили поне един родител, баба, дядо или настойник в резултат на пандемията. Констатациите на учените са публикувани в изданието The Lancet, предаде агенция БГНЕС.

„Стойностите на загубите, които получихме, са само минимализирани – реалният брой деца, загубили едно или две лица, които ги издържат може всъщност да бъде по-висок. Разпространението на нови вариации на вируса и забавяне на ваксинацията може да доведе до факта, че броят на COVID-сираците може да нарасне с още няколко милиона“, каза Джулиет Унвин, изследовател от Империъл Колидж в Лондон (Великобритания).

За да получат такава информация, учените са използвали статистически данни за смъртните случаи от коронавирусна инфекция, предоставени от СЗО и националните медицински отдели, както и методи, които преди са били използвани за оценка на това колко често ХИВ и други опасни инфекциозни заболявания водят до това децата да останат сираци.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Китай: САЩ са най-големият източник на кибератаки през 2020 г.

Говорителят на китайското външно министерство Чао Лицзян заяви в сряда, че съответните институции на страната наскоро са установили, че САЩ са най-големият източник на кибератаки в световен мащаб, а не Пекин. Чао Лицзян каза, че китайските агенции са заловили „над 42 милиона модели на зловредни програми през 2020 г., като […]