Грешки с косата, които ни състаряват - Мойте новини

Грешки с косата, които ни състаряват

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Косата е неизменна част от нашата визия. Тя е наш аксесоар, с помощта на който можем да изглеждаме добре, по-млади и по-свежи, винаги актуални. Не и ако допускаме някои грешки с косата и прическата. Те ни състаряват и правят цялостната ни визия демоде, пише az-jenata.bg.

Кои са грешките с косата, които състаряват най-много?

Грешна дължина

Дължината на косата оказва голямо значение за това как ще изглеждаме, дали ще се състарим или ще свалим няколко годинки. Прекалено дългата коса състарява, освен ако не сте тийнейджър или в двайсетте си години. В по-зрелите години прекалено дългата коса може да ви накара да изглеждате доста по-възрастни, отколкото сте.

Крайности в цветовете

Изборът на прекалено крещящи цветове не е особено добър избор. Силно наситеното червено например може да ви състари значително. Същото важи за крайностите в палитрата – най-тъмното черно или най-светлото русо. Не бъдете крайни. Обръщайте повече внимание на актуалните трендове.

Пропускате редовното подстригване

Прекалено дългите и провиснали кичури може да са ви били любими в по-младите години, но ако вече сте в трийсетте си години, редовните подстрижки са задължителни, ако не искате да се състарите допълнително. Това важи още повече за дамите в зряла възраст над 40.

Имате един и същи стил с години

Ако си харесвате прическата, но не сте я сменяли с години, почти сигурно е тя да е излязла леко от тренда, дори може би не толкова леко. Добре е да я актуализирате. Ако не искате да я променяте тотално, просто я раздвижете малко. Старата прическа със сигурност ви състарява.

Прекалено тъмна коса

Черната или твърде тъмна кафява коса състарява. Тя е по-подходяща в двайсетте години, но с напредване на възрастта добавя все повече и повече години към реалната ви възраст.

Неправилна подстрижка

Подстрижката на косата непременно трябва да е съобразена с овала на лицето. Ако подберете някой тип подстрижка, който сте си харесали например от известна личност, това може да ви изиграе лоша шега. Подстрижката може да е чудесна и да стои много добре на друг човек, но на овала на вашето лице да стои зле.

Твърде много обем

Обемът крие рискове. Може да се опитвате да го постигнете, но не прекалявайте с него. Твърде обемната коса ви трупа поне още десетина години.

Пропускате бретона

Бретонът е една незаменима част от прическата, която ту остава на заден план в актуалните трендове, ту се завръща с пълна сила. Не го изключвайте от опциите, защото той е добър начин да прикриете бръчките по челото, да подчертаете очите и погледа и да сте в крак с модата.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Горанов е все по-близо до Левски

Бившият капитан на Левски Иван Горанов ще приключи днес взаимоотношенията си с белгийския Шарлероа. Все още обаче не е ясно дали той ще се завърне на “Герена” като свободен агент или преотстъпен. По-вероятно е той да разтрогне. Преди година крайният защитник бе продаден на Шарлероа за 125 000 евро, но […]