По казуса "Пирогов" - Мойте новини

По казуса „Пирогов“

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Стойчо Кацаров го познавам отдавна, още от времето на Панчо Панайотов и дупнишките барикади. Само че Панчо е класа и истински доктор. За Стойчо не мога да кажа същото.

Сега г-н Кацаров стана министър и погна „Пирогов“. Където са го излекували от коронавируса. И показа документ, който според него доказва, че болницата точи Касата.

И не са малцина, които вярват. И викат – корупция, бялата мафия и така нататък.

Доктор Петър Атанасов, който е лекувал министъра, обясни какво е станало: „Диагнозата е остра или подостра чернодробна недостатъчност и това е работна диагноза, по която аз съм работил, за да изключа усложнения, като лично аз съм му обяснил, че пускам това изследване да не заплаща изследвания, които са доста скъпи. Това е изключение, което съм направил, защото е Стойчо. Направил съм го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов, продаде ме за дребни политически дивиденти“.

Това е нещо, което всички знаят, но в случая злобата е толкова голяма, че някои хора не се интересуват от фактите.
А фактите са такива – ако клиничната пътека е недофинансирана или пък изобщо не е финансирана, лекарите са принудени да слагат такива „работни“ диагнози, които им дават възможност да лекуват дадения човек и същевременно да не товарят болницата с допълнителни задължения.

И все пак да получат някакви пари, защото дългът си е дълг, но докторлъкът си е труд и той не може да бъде безвъзмезден.
Министърът също е наясно, а защо направи всичко това – той да каже.

Резултатът обаче се вижда – лекарите са настръхнали, защото най-висшият чиновник в здравеопазването ги изкарва крадци. Някои искат и да се махнат.

Те работа ще си намерят, но даваме ли си сметка колко време трябва, за да се изгради и квалифицира един лекар в „Пирогов“? И че не всеки става за там?

Добре, нека бъдат изчегъртани всички калинки, бръмбарчета и други по-едри насекоми.
Но има хора, които не дължат мястото, на което работят и това, което умеят, на партия или на някакво подобно покровителство.

Те не са и партийци.
И накрая – но не без значение – ако не дай, Боже, Стойчо Кацаров се разболее отново, с какви очи ще иде в „Пирогов“? Дори и да е все още министър.

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

2/3 от индийците имат антитела

Повече от две-трети от гражданите на Индия вероятно имат COVID антитела, сочи ново национално проучване. Около 67,6% от индийците на възраст от 6 нагоре са се сблъсквали с коронавируса. Серологичното проучване е проведено в 70 района в общо 21 щати. В него са участвали 28 975 души, предаде bTV. По-голямата […]