$10 милиона за убийството на Лукашенко

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е имало план за неговото ликвидиране, предаде агенция ТАСС, позовавайки се на беларуската БелТА.

По думите на Лукашенко заговорниците на преврата са имали няколко сценария за ликвидирането му, а отпуснатите пари за този пъклен план са 10 милиона долара. Лукашенко твърди, че първият сценарий е бил атака на парада на 9 май, но такъв план би бил трудно осъществим.

Враговете му са обмисляли и нападение срещу неговия кортеж, включително с внесени отвън гранатомети. Третият сценарий е атака на неговата резиденция. Беларуският президент съобщи, че сред заговорниците е бил внедрен агент на специалните служби, който се е представял за генерал-изменник. "Това беше наш агент. Юнак. Благодаря на човека, той много ни помогна, не се уплаши. Те чрез него са искали да използват армията", каза Лукашенко.

Заговорниците също така планирали да изключат енергийната система на Минск. На 18 март службите заявиха, че е осуетена дейността на организирана терористична група, която подготвяла физическото ликвидиране на президента. Смята се, че готвеният преврат е бил финансиран от чужбина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: Ще бъдем силна опозиция с коментар по всяка тема

През седмицата, в която парламентът започна работа по законодателните теми, се разбра, че ще се обсъждат теми, различни от дневния ред на обществото. Държавата ни се нуждае от решения на здравната криза, на икономическата, на социалните предизвикателства. Отговор на тези въпроси няма. Колегите от т.нар. „партии на промяната“ решиха да […]