Цветанов възпирал уговорките на ДПС с ГЕРБ

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Още преди местните избори през 2019 г., когато имало в отделни общини преливане на гласове между ГЕРБ и ДПС, между двете партии имало уговорка. Това обяви бившият зам.-председател на партията Цветан Цветанов, настоящ лидер на новата политическа формация "Републиканци за България" пред Мария Цънцарова по бТВ.

Цветанов: ГЕРБ и ДПС ще са партньори на тези избори

Уговорката била налице години по-рано, като Цветанов бил учуден, когато лидерът на Движението Мустафа Карадайъ му казал за уговорката между Доган и Борисов:

"Имаше разговори през май 2018-та, които ми се поставяха като ултимативни решения. Назначения в горското стопанство. С мен говори Мустафа Карадайъ. Беше поставил такива решения на Порожанов, договорено с Борисов."

Премиерът отрекъл за уговорка с Доган ДПС да получат контрол в горските стопанства и земеделието – "но индикациите говореха в друга посока", отбеляза евфемистично Цветанов.

"Обадиха ми се колегите от Смолянска област, община Борина, родното място на Карадайъ. Там е много проблемно – ДПС искаха да вземат Ягодинската пещера. Те направиха контакт с Красен Кралев, и започна процедура по прехвърляне на дружеството към община Борина. Хората питаха защо се прави. Имаше една печалба от 70 хил. лв., която явно трябваше да се прибере. 

Мустафа Карадайъ е направил контакт с Кралев. Карадайъ говорил с Борисов, Борисов с Нанков, и Нанков наредил на областния управител да прехвърли. АЗ казах, че е невъзможно това да се случи, и съм противодействал на това докато бях в активната политика."

Цветанов отбеляза, че сега за партията е важно оцеляването й и оцеляването на Борисов, като веднага след това поясни:

"Да направя едно разграничаване, от честните симпатизанти на ГЕРБ – те не знаят какво се е случвало. Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС, трябва да се действа."

Цветан Цветанов: В политиката понякога не е зле да те подценяват

Той каза още, че не знае защо имало такава "пасивност" от Цвета Караянчева или Десислава Атанасова, те знаели за тези случаи и сами го молели да се противопоставя на Карадайъ.

И вътрешен министър е останал без поста си заради натиск на ДПС, стана ясно още от бившият председател на ПГ на ГЕРБ.

"Аз бях човекът, събирайки тази инфорамиця, действах да не се случи. Аз говорих с Младен Маринов и казах, че това не трябва да се случи. Само затова, че е прекратил конфликта между ДПС и ДОСТ беше искането на оставката му."

"Общото предприятие между Борисов и Пеевски се нарича Иван Гешев"

На въпрос защо се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски на рождения му ден – нещо, което самият Пеевски разказва, и архивите на МВР потвърждават от когато Цветанов бе вътрешен министър, той отговори така:

"Виждал съм това с архивите на министерството, името на Пеевски е дописано."

Говорех си с всички депутати във връзка с работата, допълни Цветанов, и не каза какво точно е обсъждал с Пеевски-

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заради коронавируса музей не разбрал, че му липсва ценна картина

Италианската полиция откри преди дни в апартамент в Неапол 500-годишно копие на прочутата картина на Леонардо да Винчи "Salvator Mundi" („Спасителят на света“) . По-интересното е, че в музея, откъдето е била открадната, нямали въобще идея, че ценният експонат липсва. Полицията е арестувала 36-годишния собственик на въпросния апартамент по подозрение, че притежава крадени […]