Хората с електрически коли минават повече километри от тези с конвенционални автомобили

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Въпреки, че към момента един от основните минуси на електрическите автомобили според повечето хора е сравнително ниският пробег, то проучване на Nissan показва, че те изминават повече километри от шофьори, които използват автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Според проучването, тези които използват коли с конвенционални мотори пътуват средно по около 13 600км на година, докато тези които предпочитат тока изминават около 14 300км за 12 месеца. Водещи в класацията са италианците, които изминават по 15 000км годишно със своите електрически коли.

Проучването е допълнено и от данни, които показват, че повечето хора не се решават към електрически автомобили поради инфраструктурата от зарядни станции. Напълно обратния полюс пък показва същото проучване при собственици на „електрички“, 69% от които са доволни от настоящата инфраструктура.

Подобен е и случаят с пробегът, където 58% от запитаните собственици на автомобили с двигатели с вътрешно горене отговарят, че са притеснени за него. От друга страна 70% от водачите на автомобили на ток заявяват, че пробегът е по-добър от очаквания преди закупуването на колите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пандемията е оказала финансово въздействие над 45% от италианците

Финансовото въздействие на пандемията в Италия е усетено от 45% от гражданите. 31% от гражданите пък са сигурни, че тепърва ще усетят финансовите негативи от пандемията, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), цитирайки данни на „Евробарометър”. Коронавирусната пандемията и последвалите строги ограничителни мерки оказаха тежко финансово въздействие над голяма част от […]