„Форатом“: Подкрепяме „зеления“ план на ЕК, но трябва да е ясно как ще бъде постигнат - Мойте новини

„Форатом“: Подкрепяме „зеления“ план на ЕК, но трябва да е ясно как ще бъде постигнат

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Търговската асоциация на атомната индустрия в Европа („Форатом“) обяви, че приветства пакета от политики, свързани с намаляването на парниковите емисии, публикуван от Европейската комисия, но призова за разяснения как ще бъде финансиран зеленият преход и дали ще има достатъчно нисковъглеродна енергия, за да се отговори на нуждите на Европейския съюз.

„Форатом“ поставя въпросите как ЕК може да гарантира, че индустриите са в състояние да декарбонизират производствените си процеси, като същевременно останат конкурентоспособни и как потенциални социални въздействия, като загуба на работни места и енергийна бедност, могат да бъдат смекчени.

Според индустриалната група „летвата е поставена високо“, тъй като зеленият пакет включва политики за намаляване на нетните емисии парникови газове с поне 55% до 2030 година. Генералният директор на организацията Ив Десбазей посочи, че ядрената енергия играе ключова роля във всеки преход като нисковъглероден източник на енергия и помага на Европа да постигне целите си за декарбонизация. По думите му удължаването на живота на съществуващите мощности би бил най-добрият и достъпен начин за постигане на климатичните цели до 2030 година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Apple ще се запаси с 90 милиона iPhone-а при представянето на новия модел

Очаква се новият iPhone 13 да бъде представен през месец септември тази година, а няколко дни по-късно да започнат и предварителните поръчки за него, последвани и от официалното му влизане в продажба. Както всяка година, така и сега се очакват милиони поръчки още от самото начало, а от Apple искат […]