Финансовият министър защити шефа на НАП: Спецов не е участвал в данъчни измами

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

"Преди час се взе решение на МС за създаване на експертна комисия, която да установи свързаността на лицата от списъка на ОЛАФ с други лица, които оперират на територията на България. Ние трябва да установим кои са асоциираните лица. Освен това трябва да предпазим дружествата от налагането на финансови санкции. За целта трябва да предотвратим банковите транзакции към тези разследвани лица, за да не се блокират бизнеси и държавни дружества. Всичко това ще бъде публично".

Това каза служебният министър на финансите Асен Василев в предаването „Панорама“ по БНТ.

"По този начин ще се запази държавния интерес. Ако има хора, свързани с Божков или Пеевски, те ще се появят в тези списъци и ще бъдат отстранени", увери той.

Относно казуса Румен Спецов, министър Василев заяви: „Той не е участвал в данъчни измами. Изпратили сме писмо към Прокуратурата, за да разследват и те. Г-н Спецов ме увери, че фирмата му не е участвала в измами и аз му вярвам. Познавам го доста отдавна, никой не ми го е препоръчвал“.

"Екипът, с който работя съм го избрал сам. Не може да се очакват резултати, ако не познаваш хората, с които работиш", изтъкна финансовият министър.

"Няма сигнали за корупция по веригата от Агенция „Митници“. За мен е по-важно не какво заварихме, а какво правим за икономиката", подчерта министър Василев.

"Преформатираме мярката 60/40, за да можем да помогнем на действително пострадалите бизнеси. 1,4 млрд. лева вече са изхарчени. Тези кредити са без гаранции, те са за 7 години и са до 70% от оборота на фирмата. Влиза един огромен ресурс при компаниите, които искат да се възползват. Няма да ги раздава администрацията, а бенките, които ги познават. Когато икономиката е затворена и нямаш възможност да работиш, единственият начин да оцелееш е да получиш грантове. Държавата не произвежда пари, за да даде на някой, тя трябва да ги вземе от някой друг. В тази ситуация е много по-добре да подпомогнем фирмите, които са много добри и могат да измъкнат икономиката и да я доведат до растеж", обясни финансовият министър.

Според него големият проблем на държавата е, че вместо да се работи експертно и да се гледат резултатите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Докладът на САЩ за НЛО не открива доказателства за извънземна дейност, но не я изключва

Доклад на американското правителство за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти – НЛО не открива доказателства за извънземна дейност, но не я изключва, съобщиха служители пред американските медии, цитирани от БиБиСи. Прегледът на 120 инцидента установява, че американска технология не е участвала в повечето случаи, но докладът не прави окончателни оценки […]