ФАЦ: Западът трябва ясно да покаже на Путин къде минава червената линия

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Когато руските военни части, разположени през последните седмици по границата с Украйна, се завърнат обратно в базите си, напрежението в региона ще спадне. Но още е рано за успокоение. Едва в течение на следващата седмица ще знаем дали тези войски наистина ще бъдат изтеглени.

Военната техника остава

Допълнителен фактор на несигурност през следващите месеци ще бъде и това, че значителна част от разгърнатата там военна техника ще остане чак до септември край границата с Украйна – заради планираните големи маневри „Запад-2021". Това, което при всички случаи остава, е въпросът какво целеше Кремъл с тази военна демонстрация на сила. Вследствие на уж планираното прекратяване на ученията сега във всеки случай отпада основателността на твърденията на Москва, че Русия е искала да гарантира сигурността си по време на маневрите на НАТО „Defender Europe-2021" в Югоизточна Европа. Тъй като тези маневри ще се състоят едва през май, когато руските войски отдавна трябва да са се върнали в казармите си.

За червените линии

Да държи Запада в неизвестност е част от сметките на Путин – това беше и посланието на тази част от обръщението му пред двете камари на парламента в сряда, в която той говори за червените линии на Русия, които ще бъдат дефинирани според конкретния случай. Западът би трябвало да отговори с обратното на това: да отправи ясни съдържателни послания към Москва, сочещи къде точно преминават червените линии, които тя не бива да прекрачва.

Райнхард Везер, "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг"/ Frankfurter Allgemeine Zeitung (www.faz.net)

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

15 признака, че сте родени един за друг

Трудно е да разберете дали сте подходящи един за друг, дори когато сте лудо влюбени. Нужно е време, за да осъзнаете това и да сте сигурни. Необходимо е да се сблъскате с много ситуации, в които да успеете да видите истинската същност на партньора си и да прецените дали той […]