Утре пристигат още 14 040 ваксини на Pfizer/BioNTech

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В първия ден от новата седмица – 25 януари – се очаква нова доставка от 14 040 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech.

24 януари: Едва 18 ваксинирани за последното денонощие

Както и преди, ваксините ще бъдат докарани до логистичния център в столицата, а после – разпределени до всички точки на страна.

При приемането на пратката ще присъстват главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, които ще коментират ситуацията с ваксинацията у нас пред журналисти.

Кантарджиев: Оптимистично – 1,5-2 млн. ваксинирани до края на лятото

До момента в България са ваксинирани 26 119 души, като само 4610 от тях са получили по две дози от ваксините на Pfizer и Moderna, двете одобрени за имунизация у нас и в ЕС. Това са едва 0,38 дози на 100 души, което ни поставя на последно място в ЕС. Според Националния оперативен щаб това е заради решението да се изчака за по-нататъшни доставки за втората доза, но такава практика има в много други държави. Дори и с двойно повече имунизирани България пак ще е на дъното в Евросъюза.

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Убийство на българското кино" и предизборна помощ за телевизиите

Обединената българска филмова общност въстана срещу подготвяните промени в Закона за филмовата индустрия, които, според бранша, подпомагат само телевизиите, но убиват българското кино. Въпросният проект бе внесен от Министерския съвет, а до края на миналата седмица се приемаха предложения от депутати за редакция на текстовете, преди те да влязат за […]