Устойчивото развитие остава основен приоритет за Тайван

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван се ангажира да постигне нулеви нива на въглеродни емисии до 2050 г., подчертавайки усилията на страната за стимулиране на устойчивото развитие.

„Като отговорен член на международната общност, Тайван не пести усилия в борбата с изменението на климата чрез политики като Програмата за развитие на инфраструктурата и Инициативата за 5+2 иновативни индустрии“, каза Цай.

Енергийната реформа играе ключова роля за намаляване на въглеродните емисии, допълни още тя и добави, че страната разработва стратегии за постигане на целта в сектори, обхващащи селското стопанство, производството, жилищното строителство и транспорта.

Според Цай правителството усилено работи в посока откриване на нови бизнес възможности, като същевременно се стреми да осигури стабилна позиция на страната в международните вериги за доставки. Тя даде за пример компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., участваща в инициативата RE100, която насърчава използването единствено на зелена енергия, както и Taiwan Circular Economy 100 – алианс от фирми, стремящи се да се придържат към модела за намаляване на отпадъците.

Инициативата за пет плюс две иновативни индустрии се фокусира върху сектори като биотехнологиите, зелената енергия, националната отбрана, смарт машините и Интернет на нещата, както и върху две основни концепции: кръгова икономика и нова парадигма за развитие на селското стопанство.

Стартиралата през 2017 г. Програма за развитие на инфраструктурата е насочена към задоволяване на ключовите инфраструктурни нужди на Тайван за следващите 30 години. Включва проекти, обхващащи железопътното развитие, цифрова инфраструктура, безопасността на храните, зелената енергия, развитието на градовете и селските райони, повишаване на раждаемостта и редица други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фиорентина и Ювентус не излъчиха победител (ВИДЕО)

В едно от дербитата на 33-тия кръг в Серия "А", Фиорентина и Ювентус не успяха да излъчат победител. Спорът между двете единайсеторки приключи при резултат 1:1. Точен за домакините беше Душан Влахович, от дузпа, докато за гостите се разписа Алваро Мората. В средата на първата част Фиорентина имаше възможност за […]