Употребата на марихуана вреди на зрението

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Учени от университета в Гранада установиха, че употребата на марихуана засяга неблагоприятно ключови функции на зрението, пише в. Daily Mail Около 90 % от пушещите канабис твърдят, че това не им се е отразило на очите. Но ново проучване доказва точно обратното – при тях леката дрога предизвиква намаляване на остротата на зрението, фокусирането и чувствителността към контрасти.

Освен това се нарушава и триизмерното им възприятие – стереопсиса. Учените провели експерименти с 31 потребители на марихуана в Испания. От тях 20 били мъже и 11 жени, на възраст между 19 и 43 години.

Участниците били подложени на визуални тестове преди и след употреба на мекия наркотик. Оказало се, че той се отразява неблагоприятно на визуалните им възприятия, въпреки че 30 % от участниците твърдели, че при тях не е настъпила промяна, а 65% че тя е била слаба.

Но според учените в най-силна степен марихуаната засяга контрастната чувствителност на окото. Това трябва да се вземе предвид при шофиране под въздействието на дрогата или при изпълнение на задачи от всекидневието.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Устойчивото развитие остава основен приоритет за Тайван

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван се ангажира да постигне нулеви нива на въглеродни емисии до 2050 г., подчертавайки усилията на страната за стимулиране на устойчивото развитие. „Като отговорен член на международната общност, Тайван не пести усилия в борбата с изменението на климата чрез политики като Програмата […]