Туроператори ще протестират пред президентството - Мойте новини

Туроператори ще протестират пред президентството

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Туроператори от обединение "Бъдеще за туризма" излизат на протест пред президентството, предаде БНР. Причината е постановление на Министерския съвет, което определя условията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ.

Държавната помощ е в размер на 17,5 милиона лева и туроператорите трябва да я използват за връщане на пари за неосъществени пътувания на клиенти през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Поставените условия за кандидатстване са неизпълними за някои фирми и така парите няма да достигнат до техните клиенти, твърдят от организацията. Според нейни представители няма чуваемост от Министерството на туризма, затова те настояват и за оставката на министър Стела Балтова. Павлина Илиева – председател на организацията – поясни:

"Искането ни за оставка, това е абсолютно крайна мярка. Ще протестираме пред президентството, защото самият президент заяви, че неговото служебно правителство идва с ясната заявка за законност и прозрачност. В момента нито имаме прозрачност, нито имаме законност. Така че затова ще бъдем пред президентството отпред и затова ще настояваме да се върне обратно правото на закона, за което ние в момента настояваме."

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов за чекмеджето: Издебнали са ме, когато ме няма

„Такава ниска активност е кошмарна. В Благоевград има 27% активност. Уплашиха хората. 60-хиляден град ще бъде управляван с 6000 гласа. С какъв морал ще управляват те?“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в Добрич. Според председателя на ГЕРБ, една армия не трябва да се праща, […]