Тръмп вече не грее от сайта на МС. Начело е само Борисов

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Край. Бившият вече президент на САЩ Доналд Тръмп вече не грее като най-първа новина на заглавната страница на сайта на българското правителство. Това място на Тръмп му бе "запазено" от далечния вече ноември 2019 г., когато прие премиера Бойко Борисов в Белия дом, до днес по обед – 22 януари, след като новият президент на САЩ Джо Байдън се закле на 20 януари.

Кой е президент на САЩ всъщност? Според сайта на българското правителство

Това показа проверка на Клуб Z, след като поверката по-рано установи несменяемия статут на кадъра с бившия държавен глава и настоящия министър-председател с приложената към него "новина" от въпросното посещение на последния във Вашингон. 

Начело на сайта на Министерския съвет всеки негов потребител вече вижда Бойко Борисов. Сам. Избраната най-първа нформация, която кабинетът споделя във виртуалния свят, вече е по-актуална – с дата 2 януари 2021 г. В заглавието министър-председателят гарантира: "Положихме огромни усилия, за да изпълним всеки поет ангажимент за повишаване на доходите". И разказва как с началото на новата година минималната заплата в България вече е 650 лв., как се увеличават пенсиите, как продължава "подкрепата за бизнеса", за уязвимите групи в пандемията  и т.н.  – обстоятелства, които са били обект на коментар на работно съвещание с министрите във втория ден от 2021-а. 

В английската версия на правителствения официален сайт Тръмп също вече го няма. Там обаче новината от Борисов, поставена начело, е от 1 януари, без негова снимка, и разкрива как България "е постигнала ново ниво на сигурност на доставките на природен газ" (поводът е, че тогава бе обявено как у нас вече ще може да достига и азерски газ – през Гърция, макар че интерконекторът с южната ни съседка, чийто срок на завършване се промени няколко пъти в годините, още не е готов – този път обяснението за забавяне е пандемията – б.р. ).

Останалите водещи новини в правителствения сайт не са променени, само Тръмп е "свален" и вече е в новинарския архив на страницата. На място са си още Кириакос Мицотакис – от среща с Борисов през август 2020-а, премиерът с папа Франциск  – от визитата му в България през май 2019-а, когато е цитиран с думите към домакина: "Много сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира", генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който бе в София също през 2019 г. и Борисов е заявил по повода, че "България е от най-дисциплинираните лоялни членове на НАТО – това е оценката за нас", престолонаследникът на Абу Даби, на когото министър-председателят е гостувал през 2018-а.  В английската версия папата и престолонаследникът си стоят, но Мицотакис и Столтенберг ги няма, но пък се появяват Бенямин Нетаняху и спасяването на българските евреи през 1943 г. 

Сайтът на МС и днес: Борисов с Тръмп, който "може да остане в сърцата на българите"

 

 

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сашо Диков: Премиерът е рецидивист!

“Бойко Борисов е рецидивист по отношение на здравните правила”, заяви в предаването “Делници” водещият на “ЕвроДикоф” Сашо Диков. Диков изтъкна, че за първи път от шест месеца премиерът се е осмелил да се изправи пред журналисти. По думите му, министър-председателят се е държала като “селски тарикат”. Беше коментирана и картината, […]