Ток уби работник при ремонт на пътя Русе-Кубрат

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Работник загина при ремонт на пътя Червена вода- Кубрат. Вероятната причина е токов удар, предаде БНТ.

По първоначална информация греблото на машината, на която е работил, се е опряла в жиците на далекопровод и по него е протекъл ток.

Работникът е извършвал изкопни работи по пътя Русе-Кубрат в отсечката между селата Червена вода и Ново село. Тогава, според първоначалната информация, е засегнал електрически кабели и се е образувала волтова дъга, който е и причината за смъртта му. Мъжът е починал на място.

От Агенция "Пътна инфраструктура", които са възложители на ремонта, потвърдиха, че има трудов инцидент и за случая е информирана Инспекцията по труда.

Загиналият е на 50 години, проверява се имал ли е договор с фирмата, която изпълнява ремонта в отсечката между Русе и Ново село.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изтича срокът за разглеждане на молбите по "кредитната ваканция"

Днес изтича срокът, в който банките трябва да разгледат исканията за разсрочване на кредитите в рамките на така наречената "кредитна ваканция", предаде БНТ. Към момента не се очаква Европейската централна банка да позволи ново удължаване на мярката, въведена заради пандемията от COVID. Според Българската стопанска камара мораториумът върху плащането на […]